Her er Nissans nye el-SUV (2022)

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): Nissan skal snart på markedet med en fullelektrisk SUV, en bil som i elbilenes verden skal bli det Nissan Qashqai og X-Trail har vært for Nissan til nå.

Konseptbilen til den nye SUV’en har fått navnet Arya, og har allerede vært kjent en stund. Nå nærmer den seg produksjon med stormskritt.

Her er Nissans nye el-SUV (1)

Elbil24 har tatt en lang prat med designsjefen for Ariya, Giovanny Aroba.

Han har hatt det overordnede ansvaret for hvordan bilen har tatt form, og her er noe av det han hadde å fortelle.

Her er Nissans nye el-SUV (2)

Ny plattform

Ariya blir en fullelektrisk SUV på størrelse med kommende VW ID. 4, Ford Mustang Mach-E, Skoda Vision iV, og Tesla Model Y. Den havner med andre ord inn i en klasse biler der alle kommer omtrent samtidig, og det blir kamp om kundene.

Bilen er kliss ny fra bunnen av, og skal lages på en helt ny plattform som er dedikert elbiler.

Frykter tusenvis av avskiltede biler

Det betyr at du slipper langsgående tuneller til eksos og mellomakslinger, slik vi stadig ser ombygde fossilbiler har. Slike detaljer åpenbares jo dypere inn i bilen man går. Det er rett og slett en stor fordel at bilen er konstruert som en elbil fra bunnen av, selv om kompromisser kan virke de også.

(Video) Dreboldt har HØJE forventninger til ny elektriske SUV – Nissan Ariya (2021)

Kunstnerisk

Giovanny Aroba er som designere flest – en kunstner. Han forteller villig i vei på et svulstig kunstnerspråk om hvorfor Ariya er blitt som den er blitt, og starter med å fortelle at bilen har en balanse mellom det vakre og det eksklusive, med en touch av teknologi.

Jeg kjenner igjen ordlyden, og forstår at her må det avbrytes med konkrete spørsmål for å få mannen bort fra sitt kunstnerspråk, og heldigvis virker det.

- Vi har gitt Ariya et kraftfullt designuttrykk som gjenspeiler at det er en SUV og at den er elektrisk, forteller Aroba.

Her er Nissans nye el-SUV (6)

Han starter med fronten, som ikke lenger har en grill. I stedet har det fått noe Nissan kaller et skjold, et slags deksel. Der det historisk sett har vært et luftinntak for å kjøle ned en forbrenningsmotor, er det nå et tett skjold som beskytter alle sensorer, radarer og andre tekniske løsninger. Et stort pluss for luftmotstanden, som på en elbil i enda større grad en ellers bør være så lav som mulig.

Aroba ønsker ikke å gi noen klare tall på hvor lav de har fått denne luftmotstanden, ettersom Ariya er en konseptbil.

Elektrisk Lexus fra ca. 350.000

På hver side av dette skjoldet finner vi to tynne lyktestriper. Disse er med på å strekke det visuelle uttrykket ut i bredden, slik at bilen ser enda bredere ut enn om lyktene hadde vært høyreiste.

Det samme gjør de brede hjulbuene, som skal være med å gi bilen et kraftfullt utseende.

Historisk sett har japanske bilprodusenter klart å ødelegge alle forsøk på slike grep tidligere ved å sette små hjul langt inn i hjulhusene. På konseptbilen sitter det nå 21-toms hjul, og vi får bare håpe dette ikke synker ned til 17-tommerer innen bilen skal på gata. Da vil det bare se merkelig ut, for det ser veldig bra ut slik Ariya er presentert nå.

(Video) Danmarks FAVORIT-SUV i HELT ny version - Nissan Qashqai (statisk præsentation)

Her er Nissans nye el-SUV (8)

Normalisert

Langs siden legger vi merke til at bilen har fått normale speil, og ikke engang konseptbilen har fått kameraspeil. Den har også fått utenpåliggende dørhåndtak, fremfor innfeldte.

- Bilen er tenkt for det globale markedet, og vi har ikke ønsket å komplisere den, er det enkle svaret fra Aroba.

Han legger til at kameraspeil foreløpig ikke er akseptert i alle markeder, og Nissan føler heller ikke at teknologien er helt på plass enda.

Nissan letter på sløret om neste generasjon elbil-batterier

Samtidig skal vi ikke glemme at alle slike detaljer trekker prisen opp, og dermed bort fra den store kundemassen.

- Vi ønsket heller ikke å overkomplisere noe som kundene skal ta i flere ganger om dagen, forteller Aroba da vi tar opp dørhåndtakene.

Når vi kommer til hekken på bilen, legger vi merke til at logoen på bakluken er borte. Den er erstattet med bokstavene i Nissan som er trukket ut i bredden. Dette er nytt fra Nissan, selv om vi fortsatt finner igjen den runde logoen foran.

Her er den forøvrig opplyst, men dette vil etter alt å dømme ikke være der på produksjonsmodellen, da det visstnok ikke er tillatt i flere markeder.

Her er Nissans nye el-SUV (10)

Bonus

Det er først når vi kommer på innsiden at man får se hvorfor det er smart med en bil som er produsert som en elbil fra bunnen av. Det flate gulvet gir et mer flekisbelt interiør, noe Nissan har utnyttet på flere områder.

Mellom forstolene, der midtkonsollen normalt pleier å være, er det nå kun luft og ledig rom – helt åpent. Noen få funksjoner er flyttet over i en midtkonsoll som fungerer som armhviler mellom seteputene, og denne midtkonsollen skal være flyttbar, slik vi har fortstått det. Her sitter girvelgeren, du har to koppeholdere, og det er tre andre knapper der.

Her er Nissans nye el-SUV (11)

Den ene velger kjøremodus, den andre er til parkeringshjelpen og den tredje justerer nivå på e-padelen, en funksjon vi kjenner igjen fra Leaf.

(Video) NISSAN ARIYA - Vi gennemgår den nye elbil fra Nissan!

Det flate gulvet fortsetter bakover, og gir ingen forstyrrelser for de midterste passasjerene i baksetet, for Ariya blir naturligvis en femseter.

Mer naturlig

Aroba forteller at Nissan har to skjermer, en i midtkonsollen og en fremfor føreren. Begge disse er på 12,3 tommer og er plassert ved siden av hverandre, så høyt som mulig.

Slik skal Nissan lage rimeligere elbiler

- Vi mener at dette er den beste plasseringen, og at de er liggende, forteller Aroba videre.

Nissan har forsket på nettopp dette og mener at det er mer naturlig for de fleste. Vi er vant med med å lese fra den ene siden til den andre – altså sideveis. Da bør også skjermen ligge den veien.

- Samtidig er dette med på å gi interiørformen et bredere uttrykk, som strekker seg fra den ene siden til den andre, legger Aroba til.

Ariya har dessuten fått en lysstripe som strekker seg hele veien fra bakkant av dørene og rundt hele dashbordet og tilbake i bakkant av den andre fordøren. Ifølge bildene får denne lysstripen valgfri farge.

Her er Nissans nye el-SUV (13)

Skjulte funksjoner

En interessant detalj finner vi i treverket som er å finne i dashbordet. Når bilen startes, lyser en rekke knapper opp i selve treverket. Disse har en haptisk funksjon, som kvitterer med et klikk når du bruker dem. På denne måten har Nissan integrert kontrollene i den samme utførelsen som dashbordet har, og alt ser veldig ryddig og fint ut.

Vi finner igjen samme type kontrollere for baksetepassasjere, som på konseptbilen kan justere egen varmesone, og de ytterste setene i baksetet har fått setevarme. Knappene for dette er plassert bakerst på midtkonsollen.

Nye Nissan Leaf testet: Økt rekkevidde, men hva med resten?

Aroba er sparsommelig med å dele tekniske detaljer når vi spør om ytelser, rekkevidde og denslags. Han er unnskyldt, ettersom han er ansvarlig for designen, men heller ikke bagasjeromsvolum og slike detaljer ønsker han å kommentere.

(Video) [2021] Nissan Ariya – Nissans nye elbil

- Husk at Ariya er en konseptbil for en mulig fremtidig bil, forteller Aroba med et smil.

Valgmulighetene

Vi vet som sagt at Ariya forteller mye om den kommende bilen, men foreløpig vet vi lite om bilen får flere valgfrie batteristørrelser, om den vil komme med valgfri to- eller firehjulsdrift, og så videre.

Og ikke minst, vil den få mulighet for 800V lading, noe vi har fått bekreftet at Nissan jobber med?

Her er Nissans nye el-SUV (15)

Det vi med sikkerhet vet, er at Ariya har ladeluke på begge sider, og nå er de plassert på forskjermen, ikke i fronten som på Leaf. Og når det gjelder firehjulstrekk har Nissan annonsert at de kommer med et nydesignet system for firehjulsdrift i Ariya, «e-4orce». Dette vil naturligvis bestå av to separate elmotorer med intelligent styring, 100 prosent variabel kraftdistribusjon, og de tingene som hører med på et elektrisk drevet firehjulsdrift.

Dimensjonene

Noen spesifikasjoner har vi derimot fått ut av Aroba, for han har delt de fysiske målene på bilen.

De forteller at den er 4,6 meter lang, 1,92 meter bred, og 1,63 meter høy. Akselavstanden er 2,77 meter og mellom der ligger naturligvis batteripakken helt i bunnen av bilen.

Skulle du få lyst på en bil i denne farge, så er den det Aroba kaller Heavy Electric Blue, selv om det egentlige navnet er Suisei Blue. Både utvendig, innvendig og på felgene har Nissan brukt en kobbererfarget kontrastfarge, noe som ifølge Aroba er valgt fordi kobber signaliserer elektrisk leder, som i kabler.

Stikker av med elbil-batteriene

Så gjenstår det å se om Nissan til slutt har laget en storselger i sin klasse, slik Leaf til nå har vært det i sin. Vi tror faktisk Aroba har rett i at det er smart å normalisere bilen, uten å trekke veksel på for mange fremmede elementer. Samtidig har de gjort smarte grep rent fysisk, spesielt innvendig. Når pakka stemmer, er det bare en ting som gjenstår, og det er prisen. Tradisjonen tro holder japanerne kortene tett til brystet, helt til bilen kommer på markedet.

(Video) Nye elbiler i DK 2020 - mellem, crossover og SUV, del 1

Men dersom prisen ikke stemmer, stemmer ikke noe annet heller. Den fella tipper vi Nissan ikke har planer om å gå i.

Elbil24 kommer naturligvis tilbake så snart vi har prøvekjørt nykommeren.

ELBIL24 PRO: Elbil24 Pro I denne hastigheten varer batteriet lengst

Ariya markerer det som blir en helt ny æra for Nissan.. Nissan Intelligent Mobility – et nytt design språk. Bak grillen, eller skjoldet som vi kan kalle det på en slik bil, skjuler det seg toppmoderne teknologi med radarsensor og andre innretninger som gjør det mulig å skanne veien foran bilen og visualisere selv det føreren ikke kan se.. Når føreren setter seg inn i bilen, kan den virtuelle personlige assistenten selv finne nødvendig informasjon og parkering slik at føreren kan konsentrere seg om veien.. Dette kan være til hjelp for passasjerer som trenger ekstra plass eller hjelp med å komme seg ut av bilen.. Når man kjører inn på en vei der autonom kjøring ikke er tilgjengelig, vil systemet avgi et forhåndsvarsel slik at føreren kan ta manuell kontroll over rattet.. Som en del av Nissan M.O.V.E.. Selskapet har omkring 175 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.

Nissan har en «super-Leaf», eller Leaf e+, som de kaller den, og denne er brukt for å utvikle Ariyas nye firehjulsdriftsystem.. Vi får teste det, riktignok på svært kort tid, i tre øvelser: Rask akselerasjon og oppbrems med bremsepedal, fartsøkning og reduksjon med enpedalskjøring og slalåmløpe.. I tillegg brukes bremsene aktivt for å stabilisere bilen og tvinge kreftene dit man vil ha dem, akkurat som man kan gjøre manuelt på traktorer som har doble bremsepedaler.. Nå bremses innerhjulene til enhver tid, noe som vrir bilen i retningen den skal, samtidig som mer av effekten havner på ytterhjulene, som i sin tur hjelper bilen med å skifte retning.. FLATT: Ved å balansere dreiemomentet mellom motorene både under pådrag og oppslipp, kan man få en langt mykere og behageligere kjøreopplevelse og gjøre passasjerene mindre bilsyke.. Med systemet avslått, merker vi at bilen «setter seg» i hekken når vi gir gass og dupper med fronten når vi slipper opp.. Det er ikke snakk om mer enn en omdreining eller deromkring, men nå finnes det så mange biler som er bedre der ute at det overrasker meg litt.. På samme måte som alle andre, har Nissan gitt systemet sitt eget navn, men det virker i prinsipp omtrent på samme måte som de fleste andre.. I prinsippet kan man programmere den følelsen og balansen man selv ønsker, med en moderne elektrisk skateboardplattform med to motorer, noe Volkswagengruppen tydelig viser med for eksempel Audi Q4 e-tron 50 og VW ID-4 GTX.. Under vår banekjøring på Motorsenter Norway under fjorårets høsttest, opplevde vi ID.4 som trygg understyrt med svært defensivt effektuttak, mens Audien var sportslig og overstyrt med mer effekt, spesielt ut på bakhjulene.. Men løsningen er dyrere og gjør som regel bilen tyngre og vil nok stort sett bare dukke opp på sportsligere varianter og rene offroadere i fremtiden.

Nissan i Japan viste den nye Ariya som show-car ved Tokyo Motor Show i efteråret 2018 og som første prototype på samme messe et år senere.. Der er også en lang LED-signatur lysstribe.. Det betyder en lang ladekurve, som er med til at BMS batteristyringssystemet ikke sætter ladetiden ned.. Med det lille batteri er der forhjulstræk, og med det store batteri følger firehjulstrækket e-4orce – hvor der så ekstra også er en ekstra elmotor ved bagakslen.. Bilen, der skal bygges i Japan fra begyndelsen, er på størrelse med Nissans populære Crossover-SUV Qashqai, men i kabinen er der lige så meget plads som i en X-Trail SUV.. Den nye teknologi lover godt for alliancens indsats på varebiler – hvor modellen e-NV200 i dag byder på den længste rækkevidde med et par hundrede kilometer.. Men Ariya har med sin formgivning som nævnt også mulighed for at kunne bruges som distributionskøretøj – da udbuddet af el-varebiler endnu er begrænset.. Bilen kan lages hjemme Wallbox på 22 kW eller med hurtigladning op til 130 kW.. Topfarten er 160- eller 200 km/t – acceleration ned til 5,1 sekund til 100 km/t – og rækkevidde som nævnt 340- eller 500 km (WLTP).. Men der er fortsat traditionelle sidespejle og ikke på kamerabasis som f.eks.. Bilens touchscreens indeholder information om batteriet, rækkevidde og navigation.. Man kan tjekke status på batteriet på bilen på afstand – f.eks.. Også bruges til brint – men... Steffen Nederby Høj mente godt, at den nye elbils platform kunne bruges til en brintbil, men han tror mere, at brint vil blive til tungtransporter med lastbiler – for el-bilsudviklingen med lang rækkevidde og hurtig opladning går så hurtigt, at det vil være det bedste alternativ.. Men ellers er der ikke langt til, at en elbil kan køre 130 km/t kan nå ud på 800 kilometers rækkevidde, så vi kan nå ned gennem det meste af Tyskland, før vi skal oplade igen.

Forbedret med oppgradert eksteriørdesign, mer raffinert kupé, ny og innovativ teknologi og mer praktisk funksjonalitet Utstyrsnivået N-Connecta lanseres for aller første gang på X-Trail Nye X-Trail vil bli tilgjengelig med ProPILOT autonom kjøring I salg fra høsten 2017. Som med alle andre Nissan-modeller, er alle oppgraderinger gjennomført med tanke på kundene og er basert på deres tilbakemeldinger.. Sammen med den nye Qashqai, er dette er første gang AFS brukes i en europeisk Nissan-bil, og betyr bedre belysning i svinger for å få optimal sikt og sikkerhet under kjøring.. DAB-radio er standard og satellittnavigasjonen på NissanConnect-berøringsskjermen (standard på N-Connecta og oppover, ekstrautstyr på Acenta) har et nytt og smart brukergrensesnitt med et mer app-lignende utseende.. For å støtte Visia, Acenta og Tekna, kan den nye X-Trail nå også velges med N-Connecta, og akkurat som i andre Nissan-modeller ligger dette utstyrsnivået mellom Acenta og Tekna, dvs.

Forbedret med oppgradert eksteriørdesign, mer raffinert kupé, ny og innovativ teknologi og mer praktisk funksjonalitet Utstyrsnivået N-Connecta lanseres for aller første gang på X-Trail Nye X-Trail vil bli tilgjengelig med ProPILOT autonom kjøring I salg fra høsten 2017. For å oppfylle kundebehovene for et lydanlegg av høy kvalitet i den nye X-Trail, er Tekna nå utstyrt med det helt nye lydsystemet med 8 høyttalere som standard.. Som med alle andre Nissan-modeller, er alle oppgraderinger gjennomført med tanke på kundene og er basert på deres tilbakemeldinger.. Resultatet er en oppgradert X-Trail med et særpreget og robust eksteriørdesign, interiør av høy kvalitet, praktisk funksjonalitet for eiere og nye,innovative funksjoner.. Sammen med den nye Qashqai, er dette er første gang AFS brukes i en europeisk Nissan-bil, og betyr bedre belysning i svinger for å få optimal sikt og sikkerhet under kjøring.. Et nytt utvalg av alufelger - 17” (Visia og Acenta) og 18” (N-Connecta) er nå standard, mens de eksisterende 19” felgene (Tekna) nå er overført fra den tidligere modellen.. For å oppfylle kundebehovene for et lydanlegg av høy kvalitet i den nye X-Trail, er Tekna nå utstyrt med det helt nye lydsystemet med 8 høyttalere som standard.. DAB-radio er standard og satellittnavigasjonen på NissanConnect-berøringsskjermen (standard på N-Connecta og oppover, ekstrautstyr på Acenta) har et nytt og smart brukergrensesnitt med et mer app-lignende utseende.. Den nye X-Trail med NissanConnect-system er nå også utstyrt med en haifinneantenne for bedre mottak og et mer moderne utseende.. For å støtte Visia, Acenta og Tekna, kan den nye X-Trail nå også velges med N-Connecta, og akkurat som i andre Nissan-modeller ligger dette utstyrsnivået mellom Acenta og Tekna, dvs.

Du har muligheten til å stille inn dine enheter til å godta alle informasjonskapsler, til å varsle deg når en informasjonskapsel utstedes, eller til å ikke godta informasjonskapsler.. Følgende Facebook-funksjonalitet kan integreres på våre nettsteder, og kan lese eller plassere informasjonskapsler fra Facebook: • Like-knappen (lar brukeren like elementet på Facebook) • Dele-knappen på Facebook (lar brukeren dele elementet på Facebook) • Facebook Social Graph (lar våre nettsteder trekke ut elementer fra Facebook og legge dem inn på våre nettsteder, slik som profilbilder og offentlige Facebook-posteringer.. Følgende funksjonalitet fra YouTube eller Google kan integreres på våre nettsteder, og kan lese eller plassere informasjonskapsler fra YouTube eller Google: • YouTube videospiller (tillater visning av YouTube-videoer på våre nettsteder) • Innlogging på YouTube-konto (lar brukeren logge inn på sin YouTube-konto og interagere med DEC via denne kontoen) • Google+1 knappen (lar brukeren tagge elementet på sin Google+ konto) • Innlogging på Google (lar brukeren logge inn på sin Google-konto og interagere med vårt nettsted via denne kontoen) Klikk her for å lese personvernerklæringen til Google (gjelder også for YouTube). Følgende Twitter-funksjonalitet kan integreres på våre nettsteder, og kan lese eller plassere informasjonskapsler fra Twitter: • Innlogging på Twitter (lar brukeren logge inn på sin Twitter-konto og interagere med våre nettsteder via denne kontoen) • Deling på Twitter Klikk her for å lese personvernerklæringen til Twitter. Følgende Flickr-funksjoner kan integreres på våre nettsteder, og kan lese eller plassere informasjonskapsler fra Flickr: • Innlogging på Flickr (lar brukeren logge inn på sin Flickr-konto og interagere med våre nettsteder via denne kontoen) Klikk her for å lese personvernerklæringen til Flickr. Følgende Instagram-funksjoner kan integreres på våre nettsteder, og kan lese eller plassere informasjonskapsler fra Instagram: • Innlogging på Instagram (lar brukeren logge inn på sin Instagram-konto og interagere med våre nettsteder via denne kontoen) Klikk her for å lese personvernerklæringen til Instagram. Følgende Pinterest-funksjoner kan integreres på våre nettsteder, og kan lese eller plassere informasjonskapsler fra Pinterest: • Pin-It-knappen (lar brukeren tagge elementet på sin Pinterest-side) Klikk her for å lese personvernerklæringen til Pinterest

Videos

1. 2022 Nissan Qashqai - Stunning Small SUV (Exterior & interior Details)
(MEDCARS)
2. Bliver dette Danmarks MEST SOLGTE bil igen?
(Kuffert & Kørehandsker)
3. Danmarks bestseller Nissan Qashqai i NY udgave (2022) | bilguiden tester
(Bilguiden)
4. LÆKKERBISKEN FRA JAPAN - Nissan Ariya (første indtryk)
(Biltesteren)
5. Prøvekjørt: Nye Nissan Ariya
(Norsk elbilforening)
6. Helt nye Nissan ARIYA, en hel-elektrisk crossover
(Nissan Norge)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated: 08/11/2022

Views: 5329

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.