MÅ SKIT/ÅNGEST/SORG – FLAZA FIA (2022)

Som jag nämnt tidigare har jag haft blogg i olika skeden i livet. De senaste fyra åren har jag haft en privat blogg där jag bara skrivit för min egen skull och inte för omvärlden att läsa. Det på grund av flera anledningar, några av dom finner ni i stycket nedanför. För nu tänker jag dela med mig av mina privata texter från olika epoker.

Skrivet den 7 augusti 2019:

Åren går och jag skriver inte till allmänheten längre på samma sätt.

Nu jobbar jag som journalist precis som jag alltid velat. Det känns helt sjukt och helt rätt samtidigt.Men jag ger inte av mig själv på samma sätt längre.

Och det känns också. Ibland.För jag har en röst som vill ut och ibland tillåter jag mig inte att släppa ut den. Varför?Vad är jag rädd för? Är det rädsla, eller för att jag vet bättre? Varför känns det som något dåligt att ge av min egen röst?

Delvis för att det är en sån fin linje mellan privat och personligt och jag går klumpigt på den balansgången. Men – vad är det värsta som skulle kunna hända om jag blev för privat, egentligen?

Jag har en karriär att tänka på nu. Men om folk inte vill anställa mig på grund av att jag har en röst öppen för allmänheten, ja, är det ens en anledning? Där spräckte jag den inbillningen.

Okej, nästa sak då. Stalkers och troll. Jag har varit med om att individer har varit besatt av mig och jag vill liksom inte låta sjuka människor få en piece of me där. Men ska jag hålla käft för det? Har något fått mig och hålla käft förr? Är jag den som håller käft?

Hmm, någon mer anledning?

(Video) My Secret Romance 1~14 RECAP | Multi-language subtitles | K-Drama | Sung Hoon, Song Ji Eun

Ja, juste – google. Folk jag dejtar kan googla mig. Jobb kan googla mig. Alla kan googla mig. Ja men googla er less då era mutanta jävla…. ja, juste, jag kanske ska hålla tungan i alla fall. Sånt kan komma och bita en i röven sen.

Förr kunde jag använda ord som inte är politiskt korrekt. Tur att jag har raderat mina gamla avtryck på internet. Jag har slängt ur mig mycket pinsamheter jag hade fått skämmas för idag. Inte för att tala om att jag under mina tidiga tonår bloggade om hur många jag hade hånglat med på disco.

Och nu kommer vi till den sista och den riktiga anledningen – min ångest.

Min ångest är en del av mig precis som den HEJ HÄR KOMMER JAG HJULANDES MED ETT LEENDE TILL BÅDA ÖRONEN– energin, är. Och att jag tillåter mig själv ha de båda delarna är fan viktigt. Det är fan riktigt viktigt. Det är viktigt för mig själv och det kan också vara viktigt för andra som mig, men som inte kan eller tillåter sig att släppa ut sin röst på samma sätt.

Jag lever med en ångest ibland. Jag har uppfattat att många konstnärer gör det. Fan, var tionde person i Sverige äter antidepressiva, och än fler än så mår skit. Det är nog bara bra att någon luftar skiten så kanske den stinker mindre.

Och snart ska jag börja med ett eget projekt också, men det tar emot att skriva detta för – tänk om jag misslyckas? Men vad finns det att misslyckas med när jag inte har en tydlig bild av vad som komma skall? Och varför använder jag ens det ordet, jag tror ju i ärlighetens namn inte på något sådant somatt misslyckas. Jag kallar det källararbete och tror det är en obligatoriskt del av universums formel.Jag vet inte var jag ska, jag vet bara att jag kommer skriva mig dit.

Det finns saker jag vet som jag inte ens kan formulera i ord. Och det finns saker jag vet som jag faktiskt kan formulera i ord. Låt oss hålla oss till det då, tills jag hittar orden att formulera allt jag vill.

Formulera är ett annat roligt ord. Att göra en formel. Att se sammanhang. Att se samband. Abbe Einstein gjorde sånt, han visste saker som inte gick att formulera och spenderade sitt liv åt att hitta formler till det, för han visste, och han trodde på sig själv.

Han är nog min idol. IDOL. Sjukt att vara 24 år gammal och ha en idol…. som är Albert Einstein. Nästan.. narcissistiskt också. VARFÖR? VARFÖR ÄR JAG RÄDD FÖR ATT UPPFATTAS NARCISSISTISKT? Kanske för att jag anar att jag kan uppfattas som det. En kvinna som har visioner och tror på sig själv. Minus den känslokalla biten.Men jag kan prata mycket och ta plats.

(Video) [Official Video] Wonderful words of Love - Imtiwapang Jamir

Är det något dåligt? Ibland. Ibland är det faktiskt det. Som om jag inte ser hur andra inte tar plats, när jag bresar ut.Men att jagpratar snabbt och mycket när jag blir exalterad, och måste ibland bli påmind om att sänka ton, och har suddiga gränser mellan personligt och privat, är fan en del av mig.

Jag är en person med självdistans som gillar att bju på mig själv och det är en del av de som gör mig så schöööööööööön päls.

Men att jag tycker jag är skön, smart, och vet om detär inte fint att säga som kvinna. Helst ska vi sitta fint och le snällt. Inte skratta så högt som jag gör, så folk vänder huvuden.

Mitt ex brukade be mig tysta skrattet. Då skämdes jag. Han är ett ex av en orsak.

Ett annat ex föll för mig när jag flabba okontrollerat så folk vände huvuden på vår första dejt på stans finaste restaurang. Han är ett ex av en annan orsak.

Ibland säger min ångest att jag ska hålla käften.Men vad är det värsta som kan hända, om jag släpper ut lite Sofia på internet?

Folk bloggar inte nu för tiden på samma sätt utan youtubar. KÄNNS det som. Jag har varken koll på blogg- eller youtubevärlden. Ärligt talat är de världarna okända för mig. Jag har just nu heller inget intresse av, och för mycket ADHD för att hänga med i andras liv i text.

Jag lyssnar på podcast och ljudböcker istället för jag kan göra det medan jag promenerar. Då har jag tid att lyssna på andras röster.

Och jag skriver inte för någon annan, det har jag aldrig gjort.

(Video) My Secret Romance Episode 14 | Multi-language subtitles Full Episode|K-Drama| Sung Hoon, Song Ji Eun

Jag skriver för att jag vaknar klockan fem på morgonen och känner en URGE för att skriva.

Jag skriver för att jag promenerar minst tolv kilometer per dag och bloggar i mitt huvud, jag bokstavligen bloggar i mitt huvud, jag tänker vad jag skulle skriva ifall jag skulle skriva men jag skriver inte utan jag går bara där med min röst för mig själv och tänker att vem vill lyssna på den.

Ja, och så tänker jag att om jag släpper ut min röst, igen, så kommer det vara gödsel för min ångest. Den är liksom en del av att vara jag.

Men kom då ångest! Kom och väx på mig! Gro! Här finns det gott om livsglädje att ifrågasätta!

När jag bloggade förut så var det under mina tonår. I sju års tid skrev jag varje dag, ibland flera gånger per dag. Det föll naturligt för mig att skriva och läsarna föll naturligt.

Det föll också naturligt att sen ha ångest. Kanske inte helt oprovocerat eftersom jag såg det som en sport att hångla på disco.Men till mitt försvar – jag bodde fan i Överkalix. När man fick komma till en storstad på disco och se pojkar man aldrig sett förut var det ju i princip en överlevnadsinstinkt att vispa runt i små pojkmunnar.

Jag har dock ingen ursäkt till skrytet. Bara en förklaring. Jag var tretton utan konsekvenstänk och det är gött att skryta.

Men skrytets värde kan vi lämna utan kommentar tack.Nu går vi vidare.

Naturligt är ett annat intressant ord. Av natur. By nature. It’s by nature.

(Video) My Secret Romance Episode 2 | Multi-language subtitles Full Episode|K-Drama| Sung Hoon, Song Ji Eun

Jag har ju faktiskt märkt att när jag släppte ut min röst genom poesin så stormade responsen, det gick fan bra, raka vägen till en finalplats i SM. Folk gillar vad jag har att skriva. Av någon orsak.

”Av någon orsak”. Förminska inte dig själv, sa någon, när jag sa att jag vet inte varför folk tycker om mina texter. För det vet jag ju. Jag tycker ju dom själva är bra. Eller bra och bra, jag lägger ingen..vad fan är ordet.. jag lägger ingen.. ja jag TYCKER ingenting om mina texter, jag skriver dom bara, för att dom måste ut, och så är det. Värdering är ordet. Jag lägger ingen värdering i vad jag skriver utan jag gör det bara för att det känns bra. Eller för att det slutar kännas dåligt.

Jag tänker inte hålla käft.

It’s by nature.Jag skriver för att formulera mig, bokstavligen. Jag listar ut mig själv. Vem jag är, vad jag gör på denna planet, hur jag känner, vad jag vill.

För när jag skriver så tänker jag inte. Då skriver jag.Då formulerar jag Sofia. Eller så formulerar min själ Sofia, rättare sagt.

Och jag kan seriöst inte fatta hur man inte snackar oftare om frågor som ovannämnda, VARFÖR vi är här på denna planet, och sånt. Flummig har jag fått höra att jag är. Jag är inte flummig.

Jag är flaza.

Videos

1. Kingmaker - The Change of Destiny Episode 17 | Arabic, English, Turkish, Spanish Subtitles
(K-DRAMA)
2. My Secret Romance Episode 4 | Multi-language subtitles Full Episode|K-Drama| Sung Hoon, Song Ji Eun
(K-DRAMA)
3. My Secret Romance Episode 12 | Multi-language subtitles Full Episode|K-Drama| Sung Hoon, Song Ji Eun
(K-DRAMA)
4. Kingmaker - The Change of Destiny Episode 10 | Arabic, English, Turkish, Spanish Subtitles
(K-DRAMA)
5. Kingmaker - The Change of Destiny Episode 16 | Arabic, English, Turkish, Spanish Subtitles
(K-DRAMA)
6. Elif Episode 210 | English Subtitle
(Elif Dizisi)

Top Articles

Latest Posts

Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 09/10/2022

Views: 6223

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.